werk aan je zelfvertrouwen!

Zelfverdediging.

pesterij-harcelement

PESTEN OP DE WERKVLOER.

Helaas krijgen steeds meer bedrijven te maken met agressie en geweld, (seksuele) intimidatie of ander ongewenst gedrag op de werkvloer. Pesten op de werkvloer is niet voor niets actueel. In 2014 waren meer dan 500.000 medewerknemers het slachtoffer van pesterijen, waarvan 75.000 structureel. (cijfers op basis van TNO).

Pesten op de werkvloer leidt tot zo’n 4 miljoen extra verzuimdagen per jaar. Dat levert werkgevers een kostenpost op van meer dan € 850 miljoen aan loondoorbetaling.

Hoe pakken wij het pesten aan? Door middel van een speciaal ontworpen programma gebaseerd op de realiteit waarbij grenzen worden opgezocht, overschreden en worden aangegeven. Ook wordt men geleerd die te respecteren zodat escalaties voorkomen wordt. Er wordt ook in onze workshops gebruik gemaakt van bepaalde ademhalings- en stoottechnieken om het zelfvertrouwen van de medewerker te vergroten. Daarnaast krijgt men training in weerbaarheid technieken. Je leert hoe je een aanvaller snel kan uitschakelen, zelfs als die groter of sterker mocht zijn.

Deze workshops worden gegeven vanaf 5 personen tot maximaal 20. Wij hanteren hiervoor een uurtarief vanaf €75,- per uur.(vraag naar de voorwaarden)

Cursus Zelfverdediging.

VOOR IEDEREEN

Zelfvedediging geven wij aan iedereen. Ook aan de jeugd.

Wat te doen wanneer je als kind wordt aangesproken door een (on-)bekende volwassene? Of een tiener verkeert  in “een vervelende situatie” op straat of op de sportclub? Of je wordt gepest of daadwerkelijk aangevallen door een kind of groep kinderen?

INHOUD VAN DE LES

Wij hebben de 3 benodigde cursussen afgerond bij het NIVM als trainer Respons.

In het programma Respons vormen problematieken in het onderwijs het uitgangspunt om met vechtsport in een onderwijssetting aan de slag te gaan. Vechtsport wordt hierbij als instrument weggezet. In elke lessenreeks staat een maatschappelijk probleem centraal. Denk bijvoorbeeld aan het probleem pesten welke in een lessenreeks middels thema’s als ‘grenzen stellen’, ‘zelfvertrouwen’en ‘samenwerken’ wordt aangepakt. De Respons docent reikt de leerlingen kennis en vaardigheden aan om op een effectieve wijze om te gaan met pesten en groepsdruk. Deze situaties worden daarbij niet als probleem, maar als uitdaging gepresenteerd. Respons gaat er daarbij vanuit dat je de keuze hebt om het probleem aan te pakken.
Ten grondslag aan de lessenreeks ligt een methodiek die jarenlange ervaring met vechtsportonderwijs in combinatie met de ontwikkelde methodieken en laatste inzichten bundelt.

Door middel van zelfverdedigingstechnieken (o.a. trappen en stoten op een stootkussen, verdediging tegen pakkingen, verwurgingen), spelvormen (stoeispelletjes, grondvormen als rennen, keren, springen, schoppen, opstaan etc.) en het nabootsen van realistische situaties krijgen de kinderen en tieners op speelse en praktijkgerichte wijze les.

De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk aan te leren.

Naast het trainen van motoriek, conditie en instinctiefmatige reflexen wordt er ook gewerkt aan aan zelfvertrouwen, discipline, zelfbeheersing, mentaliteit, deëscalatie, grenzen aangeven, assertiviteit, respect, agressieregulatie, angstreductie, samenwerking, stemgebruik en sociale vaardigheden.
Uiteraard gaat dit gepaard met veel plezier!

VOOR VRAGEN BEL

06-54968637

KOM LANGS OP

Grobbendonkstraat 20, 5628 RE Eindhoven

MA-ZO

Geopend

STUUR EEN EMAIL NAAR

info@unifitt.nl